Hvad er en kontinentalseng?

Vad är en kontinentalsäng?

Vad är en kontinentalsäng?

Kontinentalsängar är en av de mest populära sängtyperna för tillfället och därför har vi skrivit den här guiden som delvis förklarar vad en kontinentalsäng är, hur den är byggd och vad du bör vara medveten om innan du köper.

Kontinentalsängar sticker ut från andra sängar

Vi får ibland frågan av våra kunder vad en kontinentalsäng är och hur den skiljer sig från andra typer av sängar. En kontinentalsäng utmärker sig från andra sängar genom att den är byggd av lager - närmare bestämt är sängen byggd på tre madrasslager:

- En boxmadrass som utgör sängbotten

– En resårmadrass i mitten som anpassar sängens komfort och ofta kan vändas efter årstid

– En bäddmadrass, som är toppen av sängen du ligger på.


En annan egenskap hos en kontinentalsäng är att den inte använder en ram och en lamellbotten, som är kända från andra sängtyper. Sängen består uteslutande av de tre madrasserna och är därför mycket högre än de vanliga sängarna. Det är praktiskt om du antingen vill förebygga eller lider av rygg- eller ledbesvär i benen, då sängen är lätt att ta sig ur.


Samtidigt slipper du problemet med en spricka i mitten av sängen på grund av övermadrassen, då dubbla kontinentalsängar på 160x200 respektive 180x200 cm täcks av en övermadrass som sträcker sig över hela sängens yta.


När du väljer en kontinentalsäng, kom ihåg att god sovkomfort börjar med kvaliteten på din säng. Det är madrasserna som bär och stödjer din kropp genom natten. Därför är kombinationen av tre madrasser betydligt bättre än om du bara sov på en enda typ av madrass. Det är inte utan anledning att kontinentalsängar också kallas "Princess on the Pea"-sängar.

Vad ska jag vara uppmärksam på när jag köper en kontinentalsäng?

Följ denna checklista när du ska köpa en ny kontinentalsäng. Detta säkerställer att du får en åsikt om alla de viktigaste parametrarna för ditt val av kontinentalsäng:

- Storleken på sängen

- Den övergripande kvaliteten på de tre madrasserna

- Kan övermadrassen tvättas?

– Din kroppsvikt avgör valet av fasthet och madrasstyp


Din vikt är relevant vid val av säng.


Det är väldigt relevant vad du väger när du väljer säng. Om du väger mindre än 80 kg rekommenderar vi att du väljer en resårmadrass med pocketfjädrar och medelhård fasthet. Om du väger mellan 80 och 100 kg rekommenderar vi en stadig resårmadrass med pocketfjädrar. Vid 100 kilo eller mer rekommenderar vi att välja en resårmadrass med flera fickor med extra fasthet.

Sängens fasthet talar om hur mjuka fjädrarna är. En medelhårdhet har mer elastiska fjädrar än en bädd som är fast. Dessutom finns det flera fjädrar i en multipocketmadrass, som därför passar personer med en vikt på +100 kg.

Har du frågor om val av säng är du välkommen att kontakta vår kundtjänst som står redo att guida dig via telefon, chatt eller mail.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.